Dosar penal pentru un brașovean care conducea trotineta în stare de ebrietate

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Braşov este cercetat penal după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie, în timp ce se afla pe o trotinetă electrică, iar agenţii de poliţie au constatat că acesta este beat.

Poliţiştii amintesc că, potrivit legii, este interzisă conducerea trotinetei electrice de către cei aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, iar pentru a conduce o trotinetă electrică pe un drum public, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani.

Accidentul în urma căruia bărbatul de 33 de ani a ajuns să fie cercetat penal a avut loc joi seară, în jurul orei 19.00, pe strada Olteţ, din municipiul Braşov. În urma evenimentului rutier, bărbatul care circula cu trotineta s-a autoaccidentat. 

„Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică şi prezenta tulburări de echilibru, acesta a fost testat din punctul de vedere al prezentei în organism a alcoolului, rezultatul indicând valoarea de 0,85 mg/l alcool în aerul expirat. Faţă de cele stabilite, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală, în care cercetările se desfăşoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, urmând a se propune soluţie legală la finalizarea acestora”, informează, vineri, Poliţia judeţeană Braşov.