Făgăraș Fest s-a desfășurat în weekendul 7-9 iulie la Porumbacu de Sus

Mii de iubitori de natură şi ai Munţilor Făgăraş au participat la a patra ediţie a Făgăraş Fest, care a început vineri (7 iulie) şi a continuat până duminică (9 iulie) la Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu. Evenimentul a adus la un loc turişti din toată ţara, artişti meşteşugari, iubitori de natură, exploratori ai munţilor, pasionaţi de gastronomie şi muzicieni de renume. Participanţii la festival au luat parte la activităţi sportive şi de aventură destinate atât pentru adulţi cât şi copii, dar şi expediţii pentru a descoperi natura din Munţii Făgăraş, precum şi la concerte şi experienţe gastronomice.
Făgăraş Fest este singurul festival itinerant din România, dedicat Munţilor Făgăraş, naturii şi comunităţilor de la poalele acestora. Evenimentul este o inţiativă a Fundaţiei Conservation Carpathia şi a ProPark – Fundaţia pentru Arii Protejate, cu rolul de a promova unicitatea şi frumuseţea zonelor naturale din România şi de a atrage atenţia asupra importanţei protejării celor mai întinse păduri sălbatice de pe continent, în beneficiul oamenilor şi al naturii.

Făgăraş Fest a debutat vineri, 7 iulie, cu o proiecţie în aer liber a filmului documentar „Lynx” de Laurent Geslin şi a continuat sâmbătă şi duminică cu activităţi interesante pentru participanţi precum concrete, tururi ghidate pentru observarea păsărilor, florei sau faunei din Munţii Făgăraş, plimbări prin Porumbacu de Sus, conversaţii şi ateliere pline de energie bună care au tratat teme importante precum revenirea zimbrilor în Munţii Făgăraş sau rolul deosebit de important pe care îl au pădurile şi eforturile care se depun pentru a le conserva cât mai bine, dar şi târguri sau experienţe gastronomice care pun în valoare gustul unic al produselor locale.

Pasionaţii de muzică s-au putut bucura de atmosfera serilor de vară care a fost întreţinută de Zdob şi Zdub, Nico de Transilvania şi Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara 10 Prăjini.