Generația Millennials ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie

Generația Millennials, definită larg ca fiind persoanele născute între anii 1981 și 1996, este pe cale să devină potențial cea mai bogată generație din istorie, relevă Raportul privind Bogăția din 2024 al agenției imobiliare Knight Frank. Această perspectivă vine pe fondul moștenirilor estimate la aproximativ 90 de trilioane de dolari (83,1 trilioane de euro) în SUA, provenite din proprietăți și alte active acumulate de părinții și bunicii lor.

“Odată cu decesul generației tăcute (născută între 1925 și 1945), baby-boomers (1946 până în 1964) și cea mai în vârstă cohortă a Generației X (1965 până în 1979), se vor elibera 2,5 trilioane de lire (2,9 trilioane de euro) în bogăție legată de casele lor”, a menționat raportul, conform Yahoo Finance.

Liam Bailey, directorul global al departamentului de cercetare de la Knight Frank, crede că acest aflux de bogăție către generația mai tânără va contribui semnificativ la creșterea investițiilor sustenabile și la reducerea amprentei de carbon în mod conștient. “Millennials par să fi înțeles mesajul când vine vorba de reducerea consumului – 80% dintre bărbații respondenți și 79% dintre femeile respondente spun că încearcă să-și micșoreze amprentele de carbon”, a declarat Bailey, conform The Guardian.

Deși moștenirea este probabil să adauge o sumă considerabilă finanțelor Millennials pe termen lung, realitatea actuală este mult mai sumbră. Generația Millennials a fost deja afectată de numeroase șocuri, cum ar fi Brexitul, pandemia, criza costului vieții, războiul dintre Rusia și Ucraina și criza energetică rezultată. Recent, războiul Israel-Hamas și atacurile din Marea Roșie au contribuit, de asemenea, la creșterea incertitudinii economice și geopolitice.

Mai mulți dintre factorii menționați anterior au dus și la creșterea inflației, cu inflația din Marea Britanie atingând un maxim al ultimilor 41 de ani de 11,1% în octombrie 2022. Deși aceasta a scăzut semnificativ de atunci, ajungând la 4% în ianuarie 2024, rămâne totuși de două ori mai mare decât ținta de 2% a Băncii Angliei.