London Symphony Orchestra

 

LONDON SYMPHONY ORCHESTRA este considerată una dintre cele mai importante orchestre ale lumii. Printre cei mai importanţi colaboratori ai acstei orchestre se număra Dirijorul Principal Valery Gergiev, Michael Tilson Thomas şi Daniel Harding ca Dirijori Principali Invitaţi, dar şi alţi muzicieni din întreaga lume: Leonidas Kavakos, Anne-Sophie Mutter, Mitsuko Uchida şi Maria Joao Pires.
LSO are rezidența la celebra sala Barbican din Londra, unde oferă în jur de 70 de concerte anual. LSO concertează în mod regulat la New York, Paris şi Tokyo, dar şi în Orientul Îndepărtat, America de Nord şi Europa.
Unul dintre scopurile declarate ale LSO este educaţia prin muzică şi în muzică. Programele sale se adresează unui număr de 60 de mii de oameni anual. LSO Discovery oferă posibilitatea oamenilor de toate vârstele să se implice în procesul de creaţie muzicală alături de orchestra LSO. De asemenea, LSO Discovery găzduieşte recitaluri solo şi de cameră cu muzică clasică, dance, folk şi world music.LSO On Track, un proiect devenit legendar, în care sunt implicaţi tineri muzicieni din zona de est a Londrei, oferă o rampă de lansare pentru tinerii artişti adolescenţi, dându-le ocazia să apară în mod public în evenimente de importanţă deosebită cum ar fi Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2012, concertele în aer liber din Piaţa Trafalgar, dar şi în anumite înregistrări efectuate în celebrul studio Abbey Road, alături de muzicieni ai LSO.
În ceea ce priveşte albumele, filmele şi evenimentele, LSO deţine recordul, fiind cea mai înregistrată orchestra din lume. LSO Live este cea mai de succes casa de discuri din categoria sa, sărbătorind cea de o suta lansare în 2014, cu antologia înregistrărilor lui Sir Colin Davis. Înregistrările sunt disponibile în întreaga lume pe CD, SACD sau BluRay. LSO a fost orchestra oficială la Ceremoniile Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din Londra în 2012, intepretand memorabil Carele de Foc împreună cu Rowan Atkinson şi Sir Simon Rattle. LSO a înregistrat de asemenea coloana sonoră pentru sute de filme printre care Filomena, seria Harry Potter, Superman şi seria Războiul Stelelor.
Pe 3 martie 2015, LSO a anunţat numirea lui Sir Simon Rattle ca Director Muzical, poziţie ce va fi ocupată de acesta începând cu Septembrie 2017