Margareta Paslaru de vorba cu Alexandra Usurelu

O ediție deosebită: invitată specială Alexandra Ușurelu. Vocea caldă, curată și blândă, ce cântă cu o sensibilitate aparte despre oameni și emoții, nu despre lucruri și întâmplări.

Așa este Alexandra Ușurelu, artista independentă care nu caută promovarea oriunde și cu orice preț și a cunoscut succesul artistic susținând peste 350 concerte în București și în țară în ultimii 3 ani, în fața unui public ce preferă să-și aleagă muzica și să-și urmeze artiștii favoriți în sălile de concerte.

În ianuarie 2016, presa numea concertul ”Simfonic Pur”, susținut de Alexandra Ușurelu cu casa închisă în Sala Mare a Teatrului Național București:

Un concert ca o îmbrăţişare. Un spectacol deplin, în care limbaje artistice multiple se articulează pentru a rotunji un gând limpede îndreptat spre public: ”Pur” este construit pe coordonate sufletești. Un spectacol-concept rafinat şi rotund, gândit până în cele mai mici amănunte pentru a pune în valoare vocea catifelată a Alexandrei” (Anca Maria Pănoiu).

Disponibil acum în format DVD&Bluray, concertul ”Simfonic Pur” a setat noi standarde în producția de spectacole ale artiștilor independenți.

Pe 30 ianuarie 2017, Alexandra Ușurelu revine cu un nou concert simfonic în Sala Mare a Teatrului Național București, unde va prezenta alături de orchestra sa, într-un decor spectaculos, cântecele de pe al doilea album al său ce urmează a fi lansat anul viitor, dar și cele mai de succes cântece de pe albumul său de debut, ”La capătul lumii”, triplu nominalizat la numai 3 luni de la lansare la ”Premiile Radio România” și distins ca ”Cel mai bun album al anului 2015”.

Alexandra a debutat în 2011 pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, în cadrul Galei “Femeia Contează”, unde atrage atenţia Andreei Marin și dezvoltă mai târziu frumoase colaborări în turneele naţionale "Din dragoste pentru femei" şi “Preţuieşte Viaţa”.

A colaborat cu nume sonore din muzica românească, Mircea Vintilă (pentru cântecul “Ceva se întâmplă cu noi”), Trupa Vunk (pentru duetul “Nopţile trec (doar visele rămân)", ce în 2013 a devenit genericul serialului TV "Îngeri pierduţi", produs de Media PRO Pictures), Mircea Rusu (cântecul “Doi străini”), Walter Dionisie (“Preţul Corect”, “Nicicând doi”), compozitorul şi pianistul Bobby Stoica (producător al primului său album), dar şi din cea internaţională, remarcându-se colaborarea cu Tongam Sirait sau cu Mariano Castro, compozitorul şi pianistul argentian al trupei de succes internaţional Narcotango, nominalizată de două ori la premiile Latin Grammy.

La invitaţia Televiziunii Naţionale, Alexandra a reprezentat România la Festivalul Muzical Internaţional Turkcevizyon în septembrie 2013.

Dragostea faţă de copii o determină să lanseze în 2011 proiectul caritabil "În dar pentru copii", dar şi să se implice în calitate de Ambasador în cauza umanitară Europa FM "Nu eşti singur". De altfel, în 2013, 2014 și 2016 face parte din juriul concursului pentru copii ”Talent Show”, organizat de Şcoala Internaţională Olga Gudynn.

În primăvara anului 2015 pornește în turneul maraton ”Înconjurul Lumii” (24 oraşe), în deschiderea trupei Vunk, ocazie cu care vede România altfel, și impresionată de defrisările masive ilegale din țară, se implică în campania de împădurire națională ”Plantăm fapte bune în România”, ce și-a propus plantarea a 1.000.000 de puieți într-o singură zi. În sprijinul campaniei lansează videoclipul melodiei ”Prețul corect”.

Alexandra Ușurelu este, înainte de toate, omul care iubește să privească și admire oamenii și lumea, nu să fie privită, și în contradicție cu acest fapt, fiecare apariție a sa transformă orice loc de concert într-un spațiu magic.

 

Loading …