Margareta Paslaru de vorbă cu pianista Cristiana Achim

Cristiana-Achim

Joi, 19 octombrie, de la ora 12:00, invitata doamnei Margareta Paslaru este pianista Cristiana Achim.

Cristiana s-a nascut in Bucuresti la 6 martie 2000. Incepe studiul pianului la Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti” in anul 2006, cu doamna prof. dr. Adriana Bocaneanu. Pe parcursul anilor de formare pianistica, a avut prilejul de a lucra cu Maestra Ana Pitis, in ultimii sase ani de viata ai maestrei.
Din clasa a IX-a si pana in prezent se afla la clasa de pian a doamnei prof. Alina Balaban.
Este laureata a numeroase concursuri nationale si internationale, precum: Concursul National „Mihail Jora”(2016)- Premiul Special „Mihail Jora”, Concursul National „Irina Satchi”- Ramnicul Valcea(muzica de camera)- Premiul I, Concursul National de Interpretare a Muzicii Romanesti pentru Pian „Brave Claviaturi” (2007, 2008, 2009, 2016, 2017), obtinand Premiul 1 si Premiul de Excelenta, Concursul International „Tinere Talente”(2011)- muzica de camera, Concursul International „Pro Piano” (2008, 2009)- Premiul I.
Este membra a Fundatiilor „Remember Enescu” si „Resonannce Romania” sustinand in cadrul acestora diferite recitaluri si concerte.
De asemenea, in cadrul Fundatiei „Resonannce” a participat la cursuri de maiestrie oferite de pianista Elizabeth Sombart. In anul 2016  a fost bursiera SoNoRo, avand ocazia de a canta pe scena alaturi de personalitati importante, precum: Mihaela Martin, Frans Helmerson, Diana Ketler si Razvan Popovici.
In acelasi an a sustinut un concert  cu orchestra „Camerata Regala”, in sala mare a Ateneului Roman, sub bagheya dirijorului Sabin Pautza. Din anul 2017 a devenit bursiera a „Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei”, in cadrul careia sustine numeroase recitaluri solo si de muzica de camera.
A participat la festivaluri de muzica in tara si in strainatate.
In luna aprilie, a participat la „Malta International Music Festival”, la cursuri de maiestrie sustinute de: Valery Piasetsky, Albert Mamriev, Felix Gottlieb, Nareh Arghamanyan, Pavel Gililov.
Cea mai recenta reusita a Cristianei Achim este castigarea bursei „British Isels Music Festival” din Surrey, Anglia pentru un festival de muzica de camera.
 A fost invitata si a cantat pe numeroasa scene, din tara si din strainatate, precum: Ateneul Roman, Teatrul „Regina Maria” din Oradea, Piata George Enescu, Biblioteca Nationala a Romaniei, Robert Samut Hall din Valletta, Malta, Lewellyn Hall din Surrey, Anglia.