Margareta Paslaru de vorbă cu Zoltan Octavian Butuc

Zoltan-Butuc

Joi, 21 iunie, de la ora 12:00, invitatul doamnei Margareta Paslaru este actorul Zoltan Octavian Butuc.

Acesta s-a născut pe data de 2 iulie 1969, la Brașov. În 1995 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică.

În film, a lucrat cu numeroși regizori și actori de marcă din țară și din străinătate: Lucian Pintilie, Francis Ford Copolla, Sergiu Nicolaescu, Keneth Branagh, Woddy Harrelson, Abraham F. Murray, Bruno Ganz, Ray Winston, Claude Lelouche și mulți alții. Detalii pe pagina de Facebook a artistului.

Teatrele Odeon, Bulandra, Comedia din Bucuresti și Maria Filotti – Brăila i-au prilejuit întâlniri cu texte celebre și artiști ca Ștefan Iordache, Cătălina Buzoianu, Maia Morgenstern, Bujor Macrin, Victor Rebengiuc, Horațiu Mălaele, Virgil Ogășanu, Istvan Szabo K, iar spectacolele de muzică pe Ioan Gyuri Pascu, AG Weinberger, Maria Răducanu sau Adrian Naidin.

Zoltan Octavian Butuc a primit Premiul pentru Debut acordat de UNITER pentru rolul Tânărul din „Ora Lynxului”, regia Tudor Mărăscu, 1993 și Premiul pentru Teatru și Film acordat de Fundația TOFAN, 1996 și a fost nominalizat la Cel Mai Bun Folk în cadrul On Air Music Awards, 2014.

A realizat un audiobook pe texte de I D Sîrbu intitulat Vechi povestiri minerești – 2015 și Frunză Verde de Albastru – 2017, un gest de pioșenie și dragoste pentru Nichita Stănescu.

 

Piese interpretate de actorul Zoltan Octavian Butuc, înregistrate în studioul Radio Clasic.