Mari compozitori români: George Enescu, Grigore Cudalbu, Cornel Ţăranu

George Enescu

Miercuri, 09 mai 2018, în emisiunea „Mari compozitori Români”, Irina Hasnaș vă invită să parcurgeţi câteva partituri neoclasice contemporane.
Ne aflăm în apropierea datei la care George Enescu pleacă pe planeta lui şi se alătura marilor spirite ale universului etern. Trecerea lui prin această lume este marcată de două date: 1881 – debutul şi 1955 – finalul partiturii vieţii sale.
Pentru a readuce în prezentul imediat personalitatea lui George Enescu, vă invităm să ascultaţi trei piese pentru vioară şi orchestra: Pastorală, Menuet Trist şi Nocturnă în interpretarea lui Sherban Lupu şi a Ansamblului Enescu de la Universitatea Illinois.
În continuare vă vom oferi piesa „Impresii din copilărie”, orchestrată de Theodor Grigoriu, avându-l ca solist tot pe Sherban Lupu.
Nu vrem să ne despărţim de atmosfera „Impresiilor”, aşa că difuzăm în continuare o piesă corală semnată Grigore Cudalbu:„ Poveste Dintr-un Sat”.
Încheiem această ediţie cu un compozitor care a fost şi este apropiat conceptului Enescian de adevăr artistic: Cornel Ţăranu cu piesa „Antiphona pentru flaut şi orchestră”.

 

Realizator: Irina Hasnaș

Emisiunea va fi difuzată miercuri de la orele 22:00 şi în reluare duminică de la orele 20:00