Ministerul Sănătății alocă 50 de milioane de lei pentru Spitalul Municipal din Făgăraș

Getting your Trinity Audio player ready...

Ministerul Sănătății din România a alocat 50 de milioane de lei pentru Spitalul Municipal din Făgăraș, în vederea dezvoltării și modernizării unității medicale. Anunțul a fost făcut în contextul unei vizite efectuate de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, și Secretarul de Stat, Dr. Alexandru Rogobete, la spitalul menționat. Scopul vizitei a fost verificarea stadiului investițiilor realizate de Ministerul Sănătății prin bugetul propriu și prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății, în anul 2023, Spitalul Municipal Făgăraș a beneficiat de investiții semnificative, în valoare de peste 50 de milioane de lei, provenite atât din PNRR, cât și din bugetul Ministerului Sănătății. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru reabilitarea și dotarea ambulatoriului de specialitate, precum și pentru achiziționarea de echipamente medicale de înaltă performanță pentru blocul operator al unității sanitare.

Într-o declarație oficială, reprezentanții ministerului au subliniat angajamentul lor de a sprijini și dezvolta serviciile medicale la nivel local, afirmând: ”Banii europeni vor fi folosiți pentru reabilitarea și dotarea ambulatoriului de specialitate și pentru achiziționarea de echipamente medicale de înaltă performanță în blocul operator al unității sanitare. Dezvoltăm și susținem cu bună-credință autoritățile locale care au vocația dezvoltării serviciilor medicale pentru cetățenii pe care îi reprezintă”.

Această inițiativă subliniază eforturile continue ale Ministerului Sănătății de a îmbunătăți infrastructura medicală din România și de a asigura servicii medicale de calitate pentru toți cetățenii.