Noaptea muzeelor la sate în Țara Făgărașului

Getting your Trinity Audio player ready...

Noaptea muzeelor la sate are loc sâmbătă în 36 de județe. Acest eveniment oferă publicului acces la peste o sută de obiective, evenimente culturale și programe educative din mediul rural. Județul Brașov pune la dispoziție 15 atracții în cadrul Nopții Muzeelor la Sate.

Țara Făgărașului este una dintre zonele cu cele mai multe activități culturale la acest eveniment. În satul Mândra, Noapte Muzeelor este organizată de Muzeul de Pânze și Povești. Acolo vor avea loc o șezătoare cu porțile deschise, o vânătoare de comori, o expoziție și lansarea unei noi cărți poștale din colecția muzeului.

13 entități din județul Brașov s-au înscris până în acest moment, iar 11 dintre acestea sunt din Țara Făgărașului: Biserica fortificată din Cincșor, Centrul Social-Cultural „Sf. Nicolae” din Șercaia, Colecția etnografică și Atelierul Etnografic de Țesut din Ucea de Sus, Fierăria lui Lazăr și Fundația Ștefan Câlția din Șona, Muzeul „Iosif Vulcan” din Șinca Veche, Muzeul Boierilor Veneției Făgărașului și Muzeul Etnografic Sătesc din Veneția de Jos, Muzeul de Pânze și Povești din Mândra, Muzeul Satului din Ileni, și Serviciul de Pompieri din Cobor.