O compania poloneză explorează oportunități de investiții la Fabrica de Pulberi Făgăraș

Getting your Trinity Audio player ready...

FĂGĂRAȘ – O delegație a companiei poloneze Nitro-Chem a vizitat Fabrica de Pulberi din Făgăraș în perioada 2-3 octombrie, cu scopul de a identifica soluții pentru revitalizarea și modernizarea liniilor de fabricație de produse chimice existente în portofoliul operatorului economic român. Vizita a fost confirmată de Daniela Nicolescu, secretarul de stat din industria de apărare din cadrul Ministerului Economiei.

Această vizită face parte dintr-o serie de discuții inițiate la nivel guvernamental în iunie 2023, în Polonia, în cadrul Parteneriatului strategic România-Polonia. Nitro-Chem este unul dintre cei mai mari producători de substanțe explozive din Europa. Colaborarea cu Fabrica de Pulberi Făgăraș ar putea include asigurarea lanțurilor de aprovizionare cu materii prime, materiale și explozivi.

Un aspect important discutat a fost situația instalației TNT de la Fabrica de Pulberi Făgăraș, care nu funcționează din 2006 și a intrat în conservare. Lucian Cupu, președintele Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro, a menționat că se așteaptă o decizie de la conducerea Nitro-Chem privind evaluarea și modernizarea acestei instalații.