Firea le atacă pe cele două activiste care construiesc un spital pentru copiii bolnavi de cancer și spune că sunt interfața lui Vlad Voiculescu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la alegerile de anul viitor pentru Primăria Capitalei, sunt în război deschis pe tema spitalului pentru copiii bolnavi de cancer care se construiește, din fonduri private, în curtea Spitalului de pediatrie „Marie Curie”.

În polemică au intervenit și Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, de la Asociația Dăruiește Viață, care s-au implicat direct în strângerea de fonduri pentru acest spital.

Gabriela Firea susține însă că cele două doamne sunt doar „împinse în față” și că în spatele ONG-ului stă fostul ministru al sănătății din Guvernul Cioloș, Vlad Voiculescu, cel pe care primarul general îl acuză că „s-a opus transplantului în România”.

Toată cearta a pornit de la un share pe care Gabriela Firea l-a dat pe contul personal de Facebook unei postări controversate a creatoarei de modă Dana Budeanu, fapt criticat dur de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu.

De ce ați share-uit postarea Danei Budeanu? a fost întrebată Gabriela Firea, marți seara, la Digi24. „Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook?” a replicat Gabriela Firea.

La observația că postarea are un caracter mai puțin formal și are cuvinte ce nu pot fi reproduse pe un post de televiziune, Gabriela Firea a explicat: „O postare share-uită miercurea trecută, care nu a supărat pe nimeni, și brusc aseară, în timpul evenimentului No Drugs, No Problems, s-a indignat lumea ca la un semn. După șase zile, repet, după șase zile! Deci mie asta îmi dă foarte mult de gândit și de bănuit că a fost o comandă în ceea ce mă privește”, a acuzat Gabriela Firea. „Îmi pare rău de ipocrizia care se manifestă. Pentru că brusc, doar în legătură cu mine, există foarte multă pudibonderie. Să știți că și eu am copii. (…) Ce mă deranjează este manipularea și ipocrizia și faptul că o anumită persoană își face campanie electorală pentru alegerile locale de la anul transmițând informații parțiale, ca să nu spun eronate (…)”, a continuat social-democrata.