Selecţie pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene

Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO).

Audițiile vor avea loc pe 3 noiembrie 2019 la Bucureşti, iar termenul limită pentru înscriere este 13 octombrie 2019. Participarea muzicienilor români la EUYO este sprijinită de Institutul Cultural Român.

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene este un proiect muzical care reuneşte muzicieni talentați din toate ţările membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faimă internaţională, într-o orchestră care transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice. Concertele şi turneele susţinute în întreaga lume, colaborarea cu personalități ale lumii muzicale şi nivelul excepţional de pregătire al muzicienilor au făcut din EUYO una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii. EUYO oferă șansa unei experiențe profesionale unice pentru tinerii instrumentiști care își doresc o carieră de muzicieni în orchestră. Dezvoltarea tehnicii interpretative la cel mai înalt nivel, experiența marilor săli de concert, întâlnirea cu cei mai buni maeștri îi pregătesc pentru o carieră internațională de succes.

EUYO susţine în general două turnee anuale, în primăvară şi în vară, care includ concerte în săli importante şi festivaluri ale Europei. Fiecare turneu este precedat de o perioadă de rezidenţă, de studiu şi repetiţii intensive. Pe lângă turneele tradiţionale, EUYO susţine frecvent concerte şi turnee în Europa şi pe alte continente.

Detalii complete privind condiţiile de participare și înscriere sunt disponibile pe site-ul pe www.euyo.eu/apply.