Val de căldură în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a transmis luni o informare de val de căldură, disconfort termic și caniculă, valabilă până vineri în aproape toată țara.

Luni, valul de căldură și canicula vor cuprinde Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În București, temperatura aerului va fi în creștere, iar de marți vremea va deveni caniculară, disconfortul termic se va accentua și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general, maximele vor fi de 34…37 de grade și minimele de 18…21 de grade.

Cerul va fi variabil, iar îndeosebi marți și vineri după-amiaza vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În zona Făgăraș, temperaturile maxime vor ajunge la 30-31 grade, iar în cursul zilei de joi, temperatura resimțită va fi de 33 de grade. Minima acestor zile va fi de 14 grade. De asemenea, pentru ziua de vineri 14 iulie sunt posibile furtuni.