Bazinul semiolimpic de la Făgăraș – un eșec costisitor de 19,3 milioane de lei

Getting your Trinity Audio player ready...

Bazinul semiolimpic de la Făgăraș, o investiție care trebuia să fie finalizată în 12 luni, nu a fost inaugurat la data promisă, 7 iunie 2022. Deși primarul PSD de la Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, promitea că bazinul va fi gata în 2023, realitatea este alta. Firma desemnată să realizeze lucrările, SC SPS Petrolservice SRL din Voluntari, Ilfov, a intrat în faliment. Dosarul de faliment a fost deschis la Tribunalul Ilfov la data de 5 octombrie 2023.

SC SPS Petrolservice SRL a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru construirea bazinului în 2020, prin finanțarea Companiei Naționale de Investiții. Cu toate că firma a avut o evoluție financiară fluctuantă în ultimii ani, cu datorii și pierderi, a reușit să câștige licitația. Valoarea totală a lucrărilor era estimată la 21,75 milioane de lei, dar firma SPS Petrolservice SRL a adjudecat contractul pentru suma de 19,36 milioane de lei cu TVA inclus.

Construcția bazinului a început pe un teren care anterior fusese groapa de gunoi a Făgărașului. Lucrările au avansat în salturi, firma subcontractând o parte din ele. În cele din urmă, atât subcontractantul cât și constructorul au părăsit șantierul. Reprezentanții firmei de construcții au declarat că s-au „împotmolit din cauza banilor” și că au finalizat aproximativ 70% din lucrare.

În prezent, bazinul semiolimpic de la Făgăraș rămâne un proiect neterminat, cu multe promisiuni neîndeplinite și cu o investiție semnificativă care nu și-a atins scopul.

Sursa: Monitorul de Făgăraș