Cimitirul municipal din Brașov se confruntă cu lipsa locurilor de veci

Getting your Trinity Audio player ready...

BRAȘOV – Viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, a atras atenția asupra situației alarmante a Cimitirului Municipal din oraș, care a ajuns să fie utilizat în proporție de 90%. Conform declarațiilor sale, în aproximativ trei ani, localnicii nu vor mai avea unde să-și îngroape morții.

Sebastian Rusu, care a primit în gestionare Cimitirul Municipal în urmă cu trei săptămâni, a menționat că acesta are o suprafață de aproape 190.000m² și cuprinde aproximativ 40.000 de morminte. Edilul a solicitat informații privind locurile în care persoanele au fost înmormântate de peste 7 ani și mormintele nu au fost îngrijite în ultimii doi ani. Aceste locuri ar putea fi realocate, însă răspunsul la această solicitare nu a fost primit încă.

Un factor care a contribuit la aglomerarea cimitirului a fost pandemia din ultimii doi ani. Viceprimarul a subliniat necesitatea identificării unui teren nou pentru construirea unui alt cimitir, în cazul în care extinderea actualului nu este posibilă din cauza restricțiilor legale.

De asemenea, cartierul Stupini se confruntă cu o problemă similară. Cu toate acestea, pentru această zonă s-a identificat deja un teren pentru un nou cimitir, deși este situat la o distanță considerabilă față de cel vechi.