Contracte de Finanțare pentru Modernizarea Drumului Făgăraș-Șoarș-Bărcuț

Getting your Trinity Audio player ready...

Consilierii județeni din Brașov au aprobat, într-o ședință de urgență desfășurată joi, 19 octombrie, cu unanimitate de voturi, ultimele hotărâri necesare pentru semnarea a două contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny”. Aceste contracte vizează modernizarea Drumului Județean 104D, mai precis sectoarele Făgăraș – Șoarș (lotul 2) și Șoarș – Bărcuț – limita cu județul Sibiu (lotul 3), conform bzb.ro.

Președintele Consiliului Județean a anunțat cu mândrie că „am fost chemați luni (23 octombrie, n.r.) la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru semnarea contractelor de finanțare pentru cele două investiții. Pot spune că este încă un moment istoric pentru noi, pentru că atragem încă 140 de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Este un drum foarte important, care leagă Făgărașul, pe Dealul Galațiului, de comuna Șoarș, apoi merge spre Bărcuț și limita cu județul Sibiu”.

Modernizarea celor două loturi ale Drumului Județean 104D, care au o lungime totală de 25,4 km (15,6 km pentru lotul 3 și 9,8 km pentru lotul 2), va fi susținută financiar cu un total de 140 de milioane de lei din bugetul de stat, prin intermediul Programului Anghel Saligny. Costul total al proiectului pentru modernizarea celor două drumuri este estimat la 259.372.198 de lei (168.007.169 lei pentru lotul 3 și 91.365.029 lei pentru lotul 2). Diferența de 119.372.198 lei va fi acoperită din bugetul Consiliului Județean Brașov (98.007.169 lei pentru lotul 3 și 21.365.029 lei pentru lotul 2).

Proiectul de modernizare prevede lucrări la structura de rezistență a drumului, refacerea suprafeței carosabile, amenajarea de sisteme de preluare a apelor pluviale, intervenții la poduri și podețe, montarea de elemente de siguranță și realizarea marcajelor. Aceste îmbunătățiri vor contribui semnificativ la siguranța și confortul circulației în zonă, deservind atât comunitățile locale, cât și dezvoltarea economică a regiunii.

Modernizarea acestor drumuri interjudețene este esențială pentru conectivitatea și dezvoltarea infrastructurii de transport din regiune, consolidând legătura dintre orașul Făgăraș și localitățile învecinate. Alocarea de fonduri prin Programul „Anghel Saligny” marchează un pas important în direcția îmbunătățirii rețelei de drumuri din județul Brașov.