De Mărțisor, dublu concert de jazz la ARCUB

Joi, 1 martie, de la ora 20:00, la ARCUB, se asculta live muzica Bucureștiului și a Berlinului interbelic, dar și Bach interpretat la trompetă și țambal în dublul concert de mărțișor din seria concertelor de jazz Artist in Residence. Artiștii invitati: Emil Bîzgă și Marius Preda, Oana Chițu Jazz Quartet. Concertul face parte din al doilea sezon Artist in Residence organizat de ARCUB.

Astfel, doi reprezentanți remarcabili ai jazzului Emil Bîzgă (trompetă) și Marius Preda (țambal, pian, contrabas) prezintă în premieră, la ARCUB, proiectul The Baroque Jazz Duo, un concept unic de spectacol în lumea muzicală românească și o provocare atât pentru publicul de jazz, cât și pentru fanii muzicii clasice. Combinând elemente desprinse din două perioade importante ale istoriei muzicii, The Baroque Jazz Duo se folosește de trompetă și țambal pentru a purta ascultătorii din lumea lui Bach în sonoritățile World Music și a rămâne apoi într-un univers complet nou, imprevizibil și ireal.

Recomandăm acest program unui public dezbrăcat de prejudecăți, cu mintea deschisă spre noi lumi sonore și celor care vor, pentru un timp, să evadeze din realitate și să rămână suspendați, măcar în sala de concert, într-un timp încă neinventat.” – Emil Bîzgă & Marius Preda.

De asemenea, tot joi, 1 martie, la Sala Mare ARCUB, Oana Chițu Jazz Quartet va susține un concert menit să readucă în prim plan tangouri româneşti din perioada interbelică, într-o combinaţie originală cu elemente de folclor şi jazz: Berlin – București eterna poveste.

Inspirându-se din perioada interbelică și din amintirile părinților ei, a înregistrat în 2007 albumul „Bucharest Tango” cu melodii din Micul Paris, album apărut în Berlin la binecunoscutul Label internațional Asphalt Tango, care impresariază printre alții și Fanfara Ciocârlia.

Oana Chițu și ansamblul ei extind de această dată programul din „Bucharest Tango” cu cântecele Berlinului anilor ’20 – ’30, creând o punte de dragoste între cele două orașe.