Ediție specială: invitată doamna Magda Stroe, director interimar ICR Londra

Magda-Stroe

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Institutul Cultural Român va amplasa, în oraşul Ashford din Marea Britanie, un monument dedicat Reginei Maria. Evenimentul va avea loc pe data de 12 decembrie 2018, de la ora 12.00, în cadrul unei ceremoni la care vor fi prezenţi, reprezentanţi ai Ambasadei României la Londra, precum şi ai Caselor Regale ale Marii Britanii şi României, Gerry Clarkson CBE, preşedintele Consiliului Local Ashford, oficialităţi de rang înalt din România şi Marea Britanie.

Statuia va reprezenta un reper cu valoare istorică, simbolică şi estetică majoră pentru oraş, în contextul în care Regina Maria s-a născut pe 29 octombrie 1875 la Eastwell Manor, fostă proprietate nobiliară din imediata apropiere a oraşului. Opera amplasată în oraşul Ashford este realizată de sculptorul Valentin Duicu, absolvent al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti și a fost desemnată câștigătoarea unui concurs de proiecte organizat de ICR.

În preambulul acestui eveniment, directorul interimar al ICR Londra, doamna Magda Stroe, ne-a acordat un interviu, pe care vă propunem să îl urmăriți, luni, 10 decembrie, de la ora 13:00.