Fondul Științescu Țara Făgărașului finanțează 12 proiecte educaționale STEAM în ediția sa a șaptea

Getting your Trinity Audio player ready...

Fondul Științescu Țara Făgărașului, în cadrul celei de-a șaptea ediții, anunță acordarea de finanțări în valoare totală de 109.254 Lei pentru 12 proiecte educaționale interdisciplinare în domeniul STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică). Aceste proiecte, susținute prin generozitatea a 12 donatori, vor fi implementate între 20 decembrie 2023 și 20 iunie 2024.

Fondul Științescu, o mișcare națională dedicată încurajării pasiunii pentru științe prin experimente, activități practice și joc, vizează să inspire copiii să descopere aspectele fascinante ale științelor, oferind în același timp mentorat și resurse profesorilor, elevilor și profesioniștilor din diverse domenii.

Proiectele selectate de un juriu independent de experți în științe și tehnologie au fost propuse de echipe formate din reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, elevi și profesori. Acestea se adresează copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani din Făgăraș, Zărnești și alte localități învecinate, urmărind să asigure o educație relevantă și practică.

Printre proiectele finanțate se numără: MODA 9 LA ȘENCHEA, un proiect axat pe mediu natural, matematică, chimie și alte domenii, cu un buget de 6578 lei; story.lab 3D scanning, un proiect în domeniul tehnologiei de scanare 3D cu un buget de 12356,04 Lei; și Clubul de robotică – Roboclub, cu un accent pe matematică, IT și terapii specifice, având un buget de 10000 Lei.

Astroart, Știința e în natura noastră, Robomatica, DigitalArt, Jocul-instrument STEAM pentru educația de bază, Ma_Li un curs cu impuls, De la Poveste la Știință, Aducem natura în școală, și Fuga Lolelor Cincu la Muzeu sunt alte proiecte remarcabile care vor beneficia de finanțare.

Fondul Științescu este o inițiativă implementată în Țara Făgărașului de Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF) și Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR), susținut de numeroși sponsori locali.

Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului, o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, are ca misiune inspirarea și susținerea inițiativelor locale, mobilizarea resurselor și conectarea oamenilor și organizațiilor pentru dezvoltarea de comunități generoase și responsabile.

Pentru detalii suplimentare despre proiecte, vizitați pagina web a programului: https://fagaras.stiintescu.ro/.