Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează studiu privind dezvoltarea societății civile

Getting your Trinity Audio player ready...

Fundația Comunitară Țara Făgărașului a anunțat lansarea unui studiu ambițios despre dezvoltarea societății civile în Țara Făgărașului. Acest raport face parte dintr-un proiect de dezvoltare a capacității ONG-urilor locale și include o mapare a 1.069 de organizații neguvernamentale înregistrate în regiune, 157 dintre acestea fiind în Făgăraș.

La nivel de regiune 60% dintre organizații se regăsesc în mediul urban, iar 40% în mediul rural.  Accesează studiul aici.

Studiul identifică provocări financiare și dificultăți în atragerea de fonduri ca principale obstacole pentru ONG-uri, alături de provocări în dezvoltarea organizației. Rețeaua de parteneriate locale este fragmentată, indicând necesitatea unor eforturi colective pentru un ecosistem bine conectat, dar cu o conectivitate slabă la nivel național și internațional.

Proiectul, susținut de Active Citizens Fund România și implementat în parteneriat cu Institutul de Cercetare Făgăraș și Fundația Mihai și Maria Frățilă, își propune să ofere ONG-urilor din zonă oportunități de creștere organizațională prin cursuri de formare și colaborare. Aceasta este o inițiativă semnificativă în susținerea și dezvoltarea societății civile în Țara Făgărașului.