Investiții în extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în Țara Făgărașului și Municipiul Făgăraș

Getting your Trinity Audio player ready...

O serie de ample investiții pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră vor beneficia Țara Făgărașului și Municipiul Făgăraș. Conform informațiilor oferite de Apă Canal Sibiu S.A., contractul de lucrări „CL15 – Reabilitare și extindere rețele de distribuție apa-canal Sistem Făgăraș”, parte a „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov, în perioada 2014 -2020”, a fost semnat marți, 16 ianuarie 2024.

De această investiție vor beneficia aproximativ 38.000 de locuitori din Municipiul Făgăraș și comunele limitrofe Beclean, Mândra, Voila, Lisa și Recea. Lucrările planificate includ extinderea și reabilitarea rețelelor de apă potabilă și canalizare în mai multe localități din județul Brașov, inclusiv:

  • Extinderea rețelei de apă potabilă în Municipiul Făgăraș cu aproximativ 780 de metri și reabilitarea acesteia pe o lungime de 2.000 de metri.
  • Reabilitarea rețelei de apă potabilă în comuna Beclean pe o lungime de aproximativ 6.000 de metri în localitatea Beclean și aproximativ 4.000 de metri în localitatea Hurez.
  • Extinderea și reabilitarea rețelei de apă potabilă în comuna Voila, în satul Voivodeni, cu aproximativ 3.800 de metri.
  • Reabilitarea rețelei de apă potabilă în comuna Lisa, în satul Pojorta, pe o lungime de aproximativ 3.000 de metri.
  • Înființarea rețelei de apă potabilă în comuna Mândra și satul Toderița cu o lungime totală de aproximativ 13.700 de metri.
  • Înființarea rețelei de apă potabilă în comuna Recea și satele aparținătoare cu o lungime totală de aproximativ 22.740 de metri, și reabilitarea acesteia în satele Săvăstreni, Săsciori, Iași cu o lungime totală de 7.800 de metri.

Lucrările vor include, de asemenea, instalarea de branșamente și racorduri de canalizare dotate cu contor de apă potabilă în toate localitățile în care se efectuează lucrările pentru rețelele principale. Valoarea lucrărilor este de 58.883.952,53 lei fără TVA, iar perioada de execuție este de 30 de luni, la care se adaugă o perioadă de garanție de 60 de luni.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov, în perioada 2014 -2020” are o valoare totală de peste 225 de milioane de euro.