Mai mulți turiștii au rămas blocați în telecabina de la Bâlea Lac

Getting your Trinity Audio player ready...

Miercuri, 6 martie, a fost ziua în care o excursie obișnuită s-a transformat într-o aventură neașteptată pentru cinci turiști, după ce telecabina care îi transporta spre Bâlea Lac, unul dintre cele mai pitorești locuri din Munții Făgăraș, a întâmpinat o defecțiune tehnică. Incidentul a avut loc la pilonul 2, chiar deasupra spectaculoasei Cascade de pe Valea Bâlea.

Salvamontiștii, alertați rapid, împreună cu personalul operativ al telecabinei, au intervenit pentru a prelua și coborî în siguranță cele cinci persoane blocate. Cu ajutorul sistemelor de salvare special concepute pentru astfel de situații, operațiunea de evacuare s-a încheiat fără incidente, turiștii revenind pe sol fără a avea nevoie de îngrijiri medicale. După momentele de tensiune, aceștia au fost însoțiți până la Bâlea Cascadă, unde și-au parcat mașinile personale.

Telecabina care leagă zona Bâlea Cascadă de Bâlea Lac este o arteră vitală pentru turismul din zonă, traversând un peisaj montan de excepție de-a lungul a 3.700 de metri. Pe timpul iernii și al primăverii timpurii, când Transfăgărășanul, faimosul drum ce serpuiește prin Munții Făgăraș, este închis, telecabina rămâne singura cale de acces către lacul glaciar și hotelul de gheață, atracții majore pentru vizitatori.