Muzicieni români – nominalizați la Premiile Opus Klassic 2019

În data de 13 octombrie 2019, la Konzerthaus din Berlin va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei discografice din Germania, dar si din Europa, și anume gala de decernare a Premiilor Opus Klassic, cunoscute până de curând ca premiile Echo Klassik.

Între cei 462 nominalizaţi se numără şi muzicieni români: soprana Elena Moşuc, contratenorul Valer Săbăduş, pianista Alexandra Dariescu şi violonista Iuliana Geambaşu Münch.

Ambii artiști vocali amintiţi au primit nominalizări la două categorii, „Solistul vocal al anului” şi „Înregistrări de opere, oratorii și concerte”, pentru albumele „Verdi Heroines”, respectiv „Caro gemello – Farinelli and Metastasio.”

La rândul ei, violonista Iuliana Geambaşu Münch este nominalizată la secțiunea instrumentală si la sectiunea muzică de cameră – duo, cu albumul „The piano legend of the violin”, înregistrat în compania pianistului rus André Parfenov. Alexnadra Dariescu este nominalizata la categoria promovarea tinerelor talente pentru albumul si proiectul The nutcracker and I.