Oamenii își petrec aproape o treime din viață dormind și 14 Ani cu ochii în ecrane

Getting your Trinity Audio player ready...

Conform datelor statistice recente, oamenii își petrec mai bine de 25 de ani din viață dormind, ceea ce reprezintă aproape o treime din întreaga lor existență. În plus, peste 14 ani sunt dedicați privitului în ecrane, fie că este vorba de televizor sau de navigarea pe internet. Aceste cifre evidențiază schimbările majore în comportamentul și stilul de viață al oamenilor în era digitală.

Potrivit datelor furnizate de World of Statistics, în medie, oamenii petrec 26 de ani dormind. În contrast, timpul petrecut la muncă, dacă ar fi adunat consecutiv, ar reprezenta 12 ani din viață. Televizorul ocupă aproape nouă ani din viața unei persoane, în timp ce internetul, folosit pe dispozitive precum telefoanele mobile sau laptopurile, reprezintă trei ani.

Pe de altă parte, întâlnirile față în față și interacțiunile în lumea reală ocupă doar doi ani din viața unei persoane. Timpul personal, exercițiile fizice și momentele petrecute în restaurante sau pub-uri sunt, de asemenea, limitate, fiecare ocupând puțin peste un an. Interesant este faptul că, dacă am aduna toate momentele în care oamenii râd, acestea ar însuma 240 de zile.

Aceste statistici subliniază importanța echilibrului între viața digitală și cea reală și nevoia de a acorda mai mult timp activităților care aduc valoare și bucurie în viața noastră.