Prima clinică medicală care aplică tratamentul cu canabis a fost deschisă în Marea Britanie

Prima clinică medicală care aplică tratamentul cu canabis din Marea Britanie a fost deschisă săptămâna aceasta la Manchester, în ciuda faptului că doar patru pacienți au obținut cu succes tratamente pe bază de canabis, deoarece utilizarea acestora a fost legalizată în Regatul Unit la sfârșitul anului trecut – informează euronews.com.

Clinica privată din Manchester se va ocupa de pacienții care suferă de afecțiuni cronice, afecțiuni neurologice precum epilepsia, boala Alzheimer și Parkinson și probleme psihiatrice, inclusiv depresia, anxietatea și tulburarea de stres post-traumatic.

Legalizarea canabisului pe bază de prescripție medicală a dat speranțe persoanelor cu boli cronice, următorul pas fiind asigurarea disponibilității canabisului medical pentru a oferi celor fără alternative tratamentul de care au nevoie”, a declarat Hannah Simon de la European Cannabis Holdings – grupul de investiții private din spatele noi clinici.

Două alte clinici sunt, de asemenea, de așteptat să se deschidă la Londra și Birmingham în această primăvară.

Marea Britanie a legalizat câteva forme de produse pe bază de canabis pentru uz medical, în noiembrie 2018, după ce două mame ale căror fii suferă de epilepsie severă au solicitat ulei de cannabis – ceea ce au spus că atenuarea crizele băieților lor.

Ambele mame au recunoscut că utilizează substanța în mod ilegal în Marea Britanie după ce au obținut-o din străinătate.