Scriitorul Karl Ove Knausgaard va scrie o carte ce va putea fi citită în anul 2114

Scriitorul norvegian Karl Ove Knausgaard va scrie carte care nu va putea fi citită până în anul 2114, textul urmând să fie tipărit pe hârtie obținută din copaci plantați în 2014, în Oslo, prelucrați după ce vor ajunge la vârsta de 100 de ani, potrivit 20minutes.fr.

Pădurea se află în partea nordică a orașului Oslo, acolo fiind plantați 1.000 de molizi în anul 2014. Lemnul va fi prelucrat la o sută de ani de la plantarea molizilor.

Scriitorul norvegian Karl Ove Knausgaard a anunțat că lucrează la cartea ce va fi publicată în anul 2114, alăturându-se altori autori în proiectul „biblioteca viitorului”, propus de artista Katie Paterson.

Inițiativa descrisă de Katie Paterson drept „o operă de artă vie, ce respiră și se întinde pe 100 de ani”, le-a atras deja atenția celebrilor scriitori Margaret Atwood și David Mitchell.

Karl Ove Knausgaard este primul norvegian ce se alătură proiectului „biblioteca viitorului”, declarând că a început deja să lucreze la manuscris.

În vârstă de 50 de ani, acesta este caracterizat de Katie Paterson drept „unul dintre cei mai extraordinari scriitori ai secolului al XXI-lea”. A devenit cunoscut după scrierea a șase autobiografii, intitulate „Lupta mea”, ce însumează aproximativ 4.000 de pagin