Un nou concurs de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti a fost anunţat

„Norma” de Vincenzo Bellini - în avanpremieră la Opera Națională din București

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a anunţat un nou concurs de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti, data limită pentru depunerea dosarelor de concurs de către candidaţi fiind 13 iulie, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Un anunţ al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale arată că noul concurs de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti este organizat la sediul instituţiei din Bd. Unirii nr. 22, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată prin Legea nr. 269/2009, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Ordinului ministrului Culturii nr. 2799/2015 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management, a Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului, a modelului-cadru al caietului de obiective, a modelului-cadru al raportului de activitate, precum şi a modelului-cadru al contractului de management.

Selecţia dosarelor şi prima etapă a analizei proiectelor este anunţată pentru a doua jumătate a lunii iulie.

Prezentul anunţ vine după ce, la concursul anterior, organizat în luna mai, niciun candidat nu a obţinut nota minimă 7, astfel încât Opera Naţională Bucureşti a rămas în continuare sub conducerea interimară asigurată de baritonul Ştefan Ignat.