Ziua Deținuților Politic Anticomuniști a fost marcată duminică la Făgăraș

Getting your Trinity Audio player ready...

Duminică dimineața, într-un moment plin de emoție și recunoștință, comunitatea din Făgăraș s-a reunit pentru a comemora „Ziua Deținuților Politic Anticomuniști”, conform legii nr. 247/2011. Această zi, marcată anual pe 9 martie, este dedicată memoriei tuturor celor care au îndurat suferințe în închisorile comuniste, familiilor acestora, precum și tuturor victimelor abuzurilor sistemului totalitar care a marcat România în perioada 1944-1989.

La eveniment, care a avut loc începând cu ora 12:30, a participat și senatorul USR Irineu Darău, alături de oficialități locale și membri ai comunității, toți adunându-se pentru a aduce un omagiu celor care au luptat împotriva opresiunii comuniste. Ceremonia a început cu o slujbă de pomenire, urmată de o ceremonie emoționantă de depunere de coroane la Monumentul Rezistenței Anticomuniste din Făgăraș, un simbol al curajului și sacrificiului celor care au rezistat în fața regimului comunist.

Această zi de comemorare este un prilej de a ne aminti de sacrificiile făcute de deținuții politici anticomuniști și de a reflecta la importanța libertății și a democrației în societatea noastră.

Prin astfel de evenimente, comunitatea din Făgăraș și întreaga națiune își exprimă respectul și recunoștința față de cei care au avut curajul să se opună tiraniei și să apere valorile fundamentale ale umanității. Ziua Deținuților Politic Anticomuniști rămâne un simbol al rezistenței împotriva opresiunii și al speranței pentru un viitor mai bun.