Creatoare de conținut din Dubai, amendată pentru încălcarea interdicției de acces pe plaja roz din Sardinia

Getting your Trinity Audio player ready...

O creatoare de conținut din Dubai a fost amendată cu 1.800 de euro după ce a pătruns ilegal pe renumita plajă roz Spiaggia Rosa din Sardinia și a distribuit clipuri video și fotografii ale escapadei sale pe rețelele de socializare, informează The Guardian.

Femeia, de origine braziliană și rezidentă în Dubai, a ajuns pe țărmul Spiaggia Rosa cu o barcă pneumatică, ignorând semnele de interdicție amplasate în zonă. Spiaggia Rosa, situată pe micuța insulă Budelli din arhipelagul La Maddalena, este faimoasă pentru nisipul său roz și a fost închisă turiștilor încă din anii 1990 pentru a preveni furtul nisipului și pentru a proteja mediul fragil. Vizitatorii au voie doar să se plimbe pe o potecă din spatele plajei.

Pe contul său de Instagram @Rogeriaguiadubai, unde are peste 35.000 de urmăritori, femeia a încărcat un videoclip în care își filmează urmele pașilor pe nisipul roz, având ca fundal muzical melodia “La Vie en rose” a lui Édith Piaf. Contul său este în prezent privat.

Incidentul, care s-a petrecut cu câteva zile în urmă, a stârnit indignarea localnicilor din Sardinia. Ofițerii de la paza de coastă din arhipelagul La Maddalena au investigat rapid cazul și au identificat-o pe femeie, aplicându-i o amendă de 1.800 de euro. Din această sumă, 300 de euro reprezintă sancțiunea pentru încălcarea interdicției de acces pe plajă, iar 1.500 de euro pentru utilizarea unei ambarcațiuni neautorizate pentru a ajunge pe insulă.

Femeia închiriase barca de la o firmă de închirieri, al cărei proprietar nu era conștient de intențiile sale de a naviga până pe insula Budelli.

Budelli este nelocuită, deși timp de peste 30 de ani a fost casa unui singur rezident, Mauro Morandi. Acesta a descoperit insula în 1989, după ce catamaranul său s-a stricat în drum spre Pacificul de Sud. Morandi, comparat de unii cu Robinson Crusoe, a devenit îngrijitorul de facto al insulei. În 2021, la vârsta de 84 de ani, a fost forțat să plece de către autoritatea care administrează parcul național La Maddalena.