Bianca Firezar, reporter Digi24: „Noi ne aflăm în stația de metrou Unirii și din ce am văzut pană acum, toată lumea, cu foarte puține excepții, poartă mască. Cred că că am văzut de dimineată doar câteva persoane care nu au purtat mască, dar au fost atentionațe de polițiști și de cei care au grijă ca aici să fie respectate regulile. Trebuie să purtăm neapărat mască atunci când intrăm în subteran” Nu doar angajați Metrorex și poliția locală, ci și jandarmeria și poliția se află în stații pentru a se asigura că pasagerii poartă mască. Oamenii legii i-au taxat pe cei care au încălcat regulile. „Domnul va fi sancționat pentru că nu purta mască de protecție asupra lui, conform legii 55 din 2020”, explică un polițist. Unii au încălcat legea chiar involuntar, nefiind obișnuiți cu purtatul măștii. „Trebuie să fim foarte responsabili să le păstrăm aceste reguli. Dacă nu, va fi mai rău. Aceasta e situația”, spune un bărbat a cărui mască stă…sub bărbie. Cei mai mulți au respectat regulile. „La metrou, da. Se respectă, pentru că autoritățile așa ne-au spus că așa trebuie să facem și oamenii sunt aici ca să ne îndrume”, spune o tânără. „În schimb, la RATB am văzut și oameni fără mască și care nu păstrau destul de mult distanța socială”, adaugă ea. „Mi se pare o regulă bună. Trebuie să respectăm cu toții, mai ales dacă avem copii, bunici în casă”, spune o altă femeie.

Bianca Firezar, reporter Digi24: „Noi ne aflăm în stația de metrou Unirii și din ce am văzut pană acum, toată lumea, cu foarte puține excepții, poartă mască. Cred că că am văzut de dimineată doar câteva persoane care nu au purtat mască, dar au fost atentionațe de polițiști și de cei care au grijă ca aici să fie respectate regulile. Trebuie să purtăm neapărat mască atunci când intrăm în subteran”

Nu doar angajați Metrorex și poliția locală, ci și jandarmeria și poliția se află în stații pentru a se asigura că pasagerii poartă mască. Oamenii legii i-au taxat pe cei care au încălcat regulile.

„Domnul va fi sancționat pentru că nu purta mască de protecție asupra lui, conform legii 55 din 2020”, explică un polițist.

Unii au încălcat legea chiar involuntar, nefiind obișnuiți cu purtatul măștii.

„Trebuie să fim foarte responsabili să le păstrăm aceste reguli. Dacă nu, va fi mai rău. Aceasta e situația”, spune un bărbat a cărui mască stă…sub bărbie.

Cei mai mulți au respectat regulile.

„La metrou, da. Se respectă, pentru că autoritățile așa ne-au spus că așa trebuie să facem și oamenii sunt aici ca să ne îndrume”, spune o tânără. „În schimb, la RATB am văzut și oameni fără mască și care nu păstrau destul de mult distanța socială”, adaugă ea.

„Mi se pare o regulă bună. Trebuie să respectăm cu toții, mai ales dacă avem copii, bunici în casă”, spune o altă femeie.