Daniel Petrică Ciobanu a intrat în finala concursului Arthur Rubinstein

Daniel Petrică Ciobanu (25 ani) este unul dintre cei 6 finaliști ai ediției 2017 a Concursului Internațional de Pian Arthur Rubinstein de la Tel Aviv, unul dintre cele mai importante la nivel internațional.

În ultimul act al competiţiei sunt trei probe: muzică de cameră, interpretarea unui concert clasic și interpretarea unuia dintre marile concerte pentru pian și orchestră.

Daniel Petrică Ciobanu a evoluat deja sâmbătă, 6 mai 2017, în Cvartetul op.47 de Robert Schumann, iar astăzi, 8 mai, de la ora 22.40, el va interpreta Concertul nr.23 de Wolfgang Amadeus Mozart și joi, 11 mai, de la ora 21.20, în Concertul nr.3 de Serghei Prokofiev.
Toate etapele competiției pot fi urmărite live video pe contul de Facebook al competiției, iar rezultatele vor fi anunțate joi, 11 mai, după evoluția lui Daniel Petrică Ciobanu, care este ultimul în concurs.

Daniel Petrică Ciobanu, născut în anul 1991 la Piatra Neamț, a studiat la Conservatorul Regal din Scoția şi se specializează în prezent la Universitatea de Arte din Berlin. Recent, Daniel Petrică Ciobanu a câştigat Premiul I la ediția a V-a a Concursului Internațional de Pian de la Rio de Janeiro; şi tot premiul I la competiţia Unisa de la Pretoria, în Africa de Sud.