Începe festivalul OmFest, dedicat Zilei Mondiale a Refugiaţilor

Prima ediţie a festivalului OmFest, eveniment care se desfăşoară cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaţilor, va avea loc de vineri până pe 20 iunie în mai multe spaţii din Bucureşti, informează un comunicat al organizatorilor.

Festivalul, dedicat refugiaţilor şi migranţilor, promovează interculturalitatea prin expoziţii, concerte şi filme, Ziua Mondială a Refugiaţilor urmând a fi sărbătorită în ultima zi.

OmFest va începe vineri, în Cafeneaua de la etajul 4 din cadrul Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC), unde va avea loc vernisajul expoziţiei „Noi” – un proiect foto-video realizat de fotograful Alex Beldea cu şi despre poveştile a nouă persoane cu statut de refugiat şi migrant care locuiesc în Bucureşti. Totodată, va avea loc şi experimentul „Dincolo de graniţe”, care pune faţă în faţă un refugiat şi un non-refugiat, care se privesc în ochi timp de patru minute, fără să spună nimic.

Seara se va încheia cu un concert organizat de UNHCER România şi susţinut de Roots Revival (Mohamad Zatari, Mehdi Aminian şi Behnam Masouni), care vor cânta compoziţii de pe albumul Quiter than Silence.

Pe 17 iunie, începând cu ora 19,00, la Club Fabrica, va avea loc un concert care îi va reuni pe Aida şi Noi, TREES Orchestra, The seeds of freedom, Zaher Al Ani şi the band (Dragoş Mircea şi Andi Buftea), Umberto Echo (Marin Grigore şi Andrei Muscalu) şi copiii din Corul Madrigal Cantus Mundi. Toate band-urile au în componenţă cel puţin un membru cu statut de refugiat/migrant.

Între 18 – 20 iunie, la Clubul Ţăranului, vor avea loc două proiecţii de film: „Human” pe 18 iunie şi „Strangers in Paradise” pe 19 iunie.

În ultima zi a festivalului va avea loc evenimentul culinar „Gusturi de peste mări şi ţări”, care va reuni şase ambasadori culinari din Siria, Iran, Irak, Yemen, Palestina şi România, ce vor pregăti pentru degustare câteva reţete tradiţionale. În cadrul evenimentului, Mehndi tattoos by Laura va face tatuaje temporare cu henna. Seara se va încheia cu un concert susţinut de „Om la lună”, de la ora 21,30.

Toate evenimentele vor începe la ora 19,00.

Intrarea este liberă.