Interviul săptămânii cu Florența Marinescu

Marți, 25 mai, de la ora 20:00, Irina Hasnaș vă propune o ediție specială cu soprana Florența Marinescu.

Muzicolog, profesor universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța, scriitor, artist de o calitate umană de excepție, Florența Marinescu s-a născut pe 26 aprilie 1959 și a absolvit, ca șef de promoție, Liceul de Muzică din Constanța, specializarea pian, în 1978. Tot în fruntea colegilor săi de generație termina și Conservatorul din București, în 1986, cu specializarea Canto și muzică.
Urmează studii aprofundate de canto, la Londra, în 1992, cu o bursă de studii oferită de Sir Georg Solti, dar și studii în Franța (1995), cu o Bursă oferită de Fundația des Treilleurs.
În 2002, obține doctoratul în muzică, cu calificativul “Magna cum laude”.
Având în palmares peste 30 de de titluri fundamentale ale repertoriului liric românesc si universal, Florența Marinescu s-a bucurat de o recunoaștere bine meritată, prin spectacole naționale și internaționale, concerte, emisiuni radio și TV, prezența în numeroase publicații și organizații profesionale, invitația de participare în jurii de specialitate, alături de alte nume de notorietate internațională.
A întruchipat pe scenă, cu o combinație unică de forță și delicatețe, personaje „grele” precum Tosca, Aida sau Thais, trăindu-le dramele și transmițând cu talent și emoție toate trăirile lor răscolitoare. Cei care au avut privilegiul să o vadă și să o asculte, știu ce înseamnă excelența, arta înaltă și profesionistă.