Interviul săptămânii cu Roxana Lăpădat, director artistic Teatrelli

Teatrelli este un proiect al Primăriei Capitalei, prin Creart, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, serii de dezbateri și artist-talk-uri, precum și concerte acustice.

Joi, 12 noiembrie, de la ora 19:00, Teatrelli este gazda unei dezbateri în premieră despre situația artelor spectacolului în contextul pandemiei. Liderii celor mai prestigioase structuri ale practicienilor lumii teatrale la nivel internațional se reunesc pentru prima oară în contextul actualei crize într-o ediție specială a Anotimpurilor dialogului despre teatru cu Octavian Saiu. Invitații criticului de teatru Octavian Saiu la această ediție specială a Anotimpurilor dialogului despre teatru la Teatrelli sunt: Tobias Biancone – Director General al Institutului Internațional de Teatru (ITI – UNESCO), Yvette Hardie – Președinte al Asociației Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret (ASSITEJ), Bert Determann – Președinte al Organizației Internaționale a Scenografilor, Tehnicienilor și Arhitecților de Teatru (OISTAT), Dadi Pudumjee – Președinte al Uniunii Internaționale a Marionetelor (UNIMA). Împreună vor dezbate despre supraviețuirea și misiunea teatrului, despre condiția actuală, despre artiști, precum și despre spectatorii de toate vârstele, evidențiind prin analiză, exemple, dar și prin posibile soluții parcursul și un posibil viitor pentru lumea artelor spectacolului.

Despre acest eveniment, dar și despre alte proiecte ale Teatrelli, vă invităm să aflați din acest dialog pe care ni-l propune Irina Hasnaș cu Roxana Lăpădat, director artistic Teatrelli.