Laser Valley Innovation Bootcamp revine la Măgurele

Getting your Trinity Audio player ready...
Evenimentul care aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pentru a dezvolta proiecte inovatoare, revine la Măgurele pentru al doilea an consecutiv

Laser Valley Innovation Bootcamp va avea loc în perioada 14-16 iunie la Sala de festivități IFIN-HH și Conacul Oteteleșanu din Măgurele. Aflat la a doua ediție, evenimentul promite să reunească peste 100 de participanți din diverse domenii cu scopul  de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare-Dezvoltare, antreprenorii din sectorul tehnologic și studenții pasionați de antreprenoriat. Participanții vor fi împărțiți în echipe mixte pentru a iniția și dezvolta proiecte inovatoare.

Proiectele rezultate vor fi prezentate unui juriu în ultima zi, iar cele mai promițătoare vor fi premiate. Pe parcursul celor trei zile, evenimentul va include și o serie de discuții relevante, workshop-uri și sesiuni de mentorat, abordând subiecte precum dezvoltarea sustenabilă, finanțarea proiectelor, crearea de produse minim viabile și transferul tehnologic. Printre vorbitori se vor număra experți din industrie, reprezentanți ai companiilor de top precum Google, Bitdefender și UiPath. De asemenea, participanții vor putea interacționa cu reprezentanți din mediul academic, inclusiv de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Universitatea din București și Academia de Studii Economice, precum și cu cercetători de la Institutele Naționale de Cercetare-Dezvoltare din Măgurele.

 „Laser Valley Innovation Bootcamp sprijină colaborarea dintre cercetători de marcă, mediul de afaceri și studenți. Avem în România tineri cu un potențial uriaș, mințile strălucite pe care împreună trebuie să le susținem în continuare prin burse și programe de cercetare, atât în sectorul public, cât și în mediul academic și privat. Salut eforturile și deschiderea tuturor celor implicați în acest proiect atât de important pentru cercetarea și inovarea din România” a declarat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Mădălin Ioniță, Director Executiv al Asociației Măgurele Science Park agaugă „Ne-a bucurat mult entuziasmul cu care a fost primită prima ediție a acestui eveniment. Sper ca participanții din acest an să aibă parte de o experiență pe care și-o vor aminti multă vreme de aici înainte. Asociația Măgurele Science Park sprijină conectarea cercetătorilor cu reprezentanții mediului de afaceri și studenții în scopul creșterii competitivității economice prin valorificarea mai eficientă a rezultatelor activităților de cercetare și inovare” iar Ionuț Stanimir, Director de marketing și comunicare la BCR, a subliniat că „România oferă oportunități solide pentru cercetare, dezvoltare și inovare  și Ecosistemul de startup-uri, programele de finanțare și inițiativele guvernamentale pentru inovație creează un teren propice pentru antreprenori și cercetători. BCR își asumă un rol practic oferind sprijin financiar și consultanță pentru startup-uri și inovatori, contribuind astfel la creșterea competitivității economiei românești.”

„Laser Valley Innovation Bootcamp este o experiență condensată a misiunii Launch Romania. Credem că potențialul României este unul imens și că trebuie doar să-i oferim spațiul, atenția și resursele necesare pentru a înflori și a crește. Laser Valley Innovation Bootcamp 2024 își propune să ofere un cadru ideal pentru dezvoltarea și facilitarea colaborării între mediul de afaceri, cercetare și academie” concluzionează Andrei Cojan, Head of Community la Launch Romania.

Despre Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024 facilitează conectarea cercetătorilor din Institutele Naționale de Cercetare-Dezvoltare cu fondatori de startup-uri și studenți pasionați de antreprenoriat în tehnologie. Evenimentul este organizat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, în parteneriat cu Asociația Măgurele Science Park (MSP) și Banca Comercială Română (BCR), cu sprijinul Launch Romania.