Maternitatea Brașov primește fonduri PNRR de milioane de Lei pentru modernizare

Getting your Trinity Audio player ready...

Maternitatea din Brașov, parte a Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, va primi fonduri în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest sprijin financiar va asigura modernizarea și dotarea maternității, marcând instituția ca beneficiara celor mai multe proiecte PNRR din județ.

Proiectele în derulare includ creșterea capacității compartimentului de terapie intensivă pentru nou-născuți și dotarea cu echipamente medicale performante. Valoarea totală a acestui proiect este de 12.780.177,38 lei, cu scopul de a îmbunătăți serviciile oferite pacienților cu afecțiuni critice. Lucrările planificate vor crește capacitatea compartimentului cu 11 paturi și vor include achiziționarea a 23 de tipuri de echipamente medicale, precum și modernizarea paturilor de terapie intensivă existente.

Un alt proiect PNRR vizează dotarea ambulatorului integrat al maternității, cu o valoare totală de 13.144.098,34 lei, pentru a crește accesibilitatea paciențelor la servicii medicale.

În plus, se va semna contractul pentru un proiect de dotare a spitalului cu echipamente destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale, cu o valoare totală de 2.864.750 lei. Acest proiect include achiziția de aparatură modernă pentru combaterea infecțiilor nosocomiale.

Al patrulea proiect se concentrează pe reabilitarea clădirii administrative și a anexelor spitalului, finanțat prin PNRR, având ca obiectiv creșterea performanței energetice a clădirii, cu o valoare totală de 9.825.884,71 lei.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică-Constantin, a exprimat satisfacție față de implementarea acestor investiții, subliniind un alt obiectiv major de reabilitare și modernizare a corpului nou al maternității, cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.