Mattel Inc și Netflix dezvoltă „Masters of the Universe”

Mattel Inc (MAT.O) și Netflix dezvoltă „Masters of the Universe”, o franciză creată de producătorul de jucării în anii 80, într-un film live-action. Noua producția este programată să înceapă în vara anului 2022.

Proiectul, care a fost anterior în dezvoltare la Sony, va fi regizat de duo-ul Nee Brothers și actorul principal din „West Side Story”, Kyle Allen, în rolul Prințului Adam sau He-Man, au declarat cele două companii.

Filmul spune povestea unui orfan pe nume Adam, care descoperă că este un prinț destinat să fie salvatorul unui ținut îndepărtat.

Franciza a fost introdusă pentru prima dată printr-o linie de figurine de acțiune în 1982, cu un an înainte de premiera serialului animat „He-Man and the Masters of the Universe”.

Producătorii de jucării din SUA precum Mattel și Hasbro (HAS.O) au concurat în ultimii ani pentru contracte profitabile cu studiourile de la Hollywood. Mattel a încheiat, de asemenea, contracte cu Disney pentru francizele „Toy Story” și „Cars” ale Pixar Animation Studio, precum și pentru „Lightyear”.

La începutul acestei luni, Mattel a câștigat drepturile de a produce păpuși bazate pe personajele Disney, inclusiv Elsa și Jasmine, smulgând licența arhirivalului Hasbro Inc.