Pianista Oxana Corjos deschide, la Londra, sezonul de toamnă al Seriei „Concertelor Enescu”

Seria „Concertelor Enescu”, popularul program permanent al ICR Londra care anul acesta împlinește 11 ani de existență neîntreruptă, îşi redeschide stagiunea de toamnă, în 4 octombrie, cu un recital excepțional susţinut de Oxana Corjos, pianistă cu o tehnică desăvârșită, pusă în valoare de strălucirea şi coloritul sunetului său specific.

În cadrul acestui concert, care reprezintă debutul londonez al pianistei, publicul britanic se va putea delecta cu un program bogat în care figurează lucrări de Bach, Debussy, Prokofiev şi, bineînțeles, Enescu.

Oxana Corjos şi-a însuşit primele noţiuni muzicale din copilărie, fiind parte a unei familii de muzicieni. A urmat apoi cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu maestrul Dan Grigore. A fost distinsă cu numeroase premii obţinute la concursuri organizate la Roma, în anul 1991 şi la Barcelona, în anul 1986. Anul 1992 i-a adus pianistei Premiul „Cella Delavrancea”. De-a lungul timpului, Oxana Corjos a avut prilejul de a colabora cu dirijori precum: Jin Wang, Ilarion Ionescu-Galaţi, Misha Katz, Cristian Mandeal, Gian Luigi Zampieri, Jan Stulen, Petre Sbârcea, Gheorghe Costin, Emil Simon, Corneliu Dumbrăveanu, Cem Mansurși Nicolae Moldoveanu. În ţară, Oxana Corjos a susţinut concerte alături de cele mai reprezentative orchestre, printre care Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii George Enescu. Turneele în Elveţia, Republica Moldova, Spania şi Italia i-au adus pianistei o serie de succese, publicul şi critica de specialitate apreciind la superlativ prestaţiile sale artistice.

Partenerul media al seriei „Concertelor Enescu” este Asociaţia culturală Pro Contemporania.
Pentru mai multe detalii despre acest eveniment și programul muzical al ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk şi https://www.facebook.com/ICRLondon/.