Street Delivery: trei zile de artă urbană

Ediţia din acest an a Street Delivery s-a încheiat duminică seara, după trei zile de muzică, ateliere cu o gamă variată de activităţi, expoziţii de artă, performance-uri şi discuţii pe teme de responsabilizare socială.

Interzisă automobilelor preţ de trei zile, strada Arthur Verona a fost luată la pas de vizitatori de toate vârstele care au venit să se bucure de reţeta Street Delivery: muzică, artă, mâncare şi verdeaţă. Tema ediţiei din acest an a Street Delivery, eveniment organizat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România cu sprijinul ARCUB, a fost „Grădini posibile”, scopul fiind acela de a reda spaţiile verzi bucureştenilor.

Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale acestei ediţii a fost readucerea în atenţia publicului, după 25 de ani, a Grădinii Universitarilor, o oază verde în mijlocul Bucureştiului, dar inaccesibilă oamenilor în tot acest timp. Această grădină, întinsă pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 mp, aparţine de un monument istoric clasa A, ridicat în 1860, Casa Librecht-Filipescu, astăzi cunoscută drept Casa Universitarilor. De asemenea, în acest spaţiu se găsesc şi unele dintre cele mai vechi sere din Bucureşti.

Mi se pare că tema de anul ăsta, „grădini posibile”, a fost îmbrăţişată foarte frumos de cei care au venit cu proiecte pe stradă, dar şi de trecători. Chiar am avut un feedback foarte bun de la oameni, mulţi au spus că li se pare una dintre cele mai bune ediţii, dacă nu chiar cea mai bună, mai ales că au apreciat foarte mult că nu am păstrat tema doar la nivel declarativ, ci chiar a fost o temă imersivă, în care oamenii au putut să descopere un spaţiu verde nou şi să se bucure de el”, a declarat Cristian Neagoe, fondator şi organizator al Street Delivery.