- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Teatrul Unteatru sărbătoreşte zece ani de activitate cu spectacole în aer liber
Teatrul Unteatru sărbătoreşte zece ani de activitate cu o selecţie a celor mai bune spectacole ale stagiunii curente, producţii invitate din ţară şi evenimente pentru cei mici şi poveşti puse pentru prima dată în scenă, în perioada 17-26 iulie, în aer liber, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău.
Din programul ediţiei aniversare nu vor lipsi textele clasice, spectacolele-experiment, premierele absolute şi concerte ale celor mai îndrăgiţi artişti, precizează organizatorii într-un comunicat transmis AGERPRES.
“10 ani plini de bucurie şi de pasiune. Acum ne putem numi Unteatru matur. Cu iubiri mature, cu relaţii trainice, cu experienţa satisfacţiilor şi a eşecurilor din tot acest deceniu. Ne-am imaginat altfel momentul acesta, cu sala plină de oameni şi cu libertatea de a ne îmbrăţişa şi de a ne felicita pentru mica mare istorie pe care am scris-o la Unteatru împreună. Dar am înţeles că cel mai important este să fim în siguranţă şi să continuăm pe drumul deja bine pavat. Aşadar, ne pregătim de o sărbătoare pe care nu o vom uita niciodată. Mulţumim Unteatru, mulţumim oamenilor Unteatru, din spate şi de pe scenă. La cât mai multe decenii de magie”, au declarat regizorii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru, citaţi în comunicat.
“Singurătatea pietrelor” de Flavius Lucacel, primul produs #unteatruCinematic dezvoltat în studio pentru a fi prezentat pe marele ecran, va deschide Zilele Unteatru 10 printr-o proiecţie în premieră, organizată pe 17 iulie, de la ora 21,00. Spectacolul regizat de Norbert Boda se numără printre cele mai noi producţii unteatru şi prezintă lumea văzută prin ochii lui Sandy – un copil care percepe diferit tot ce se întâmplă în jurul său şi încearcă să descopere astfel definiţia fericirii.
Tot în premieră, Catinca Drăgănescu, creatoarea platformei GO WEST, aduce pe scenă, la această ediţie, cea de-a treia parte a trilogiei despre migraţie. Spectacolul “Domeniul luptei” va putea fi urmărit la Roaba de Cultură pe 25 iulie, de la ora 21,30.
Publicul tânăr şi foarte tânăr e aşteptat la Unteatru de copii, unde, în dimineţile de weekend, începând cu ora 10,00, pot face cunoştinţă, prin joc şi joacă, cu personajele din spectacole precum “S.O.S dispar poveştile” sau “Carina în drumul spre casă”.
Prezenţă constantă la Zilele Unteatru, trupa de teatrul Auăleu vor aduce cu ei, la ediţia aniversară, câteva dintre cele mai apreciate producţii ale teatrului independent din Timişoara. Deja faimoasa “Mioriţa”, jucată pe scenele din întreaga ţară, va putea fi urmărită pe 24 iulie, de la ora 22,00, iar “Ferma animalelor” va fi prezentat pe 25 iulie, de la ora 19,00.
Concerte vor fi susţinute în Parcul Herăstrău de Alexandru Andrieş, Byron, Fără Zahăr, Alex Ştefănescu, Maria Răducanu şi Maxim Belciug.
Ediţia aniversară Zilele Unteatru se va încheia cu premiera oficială a spectacolului “Noaptea bufonilor”, regizat de Alexa Visarion. Programată iniţial în această primăvară, întâlnirea iubitorilor de teatru cu actorii Marian Râlea şi Richard Bovnoczki va avea loc pe 26 iulie, de la ora 22,00.
Programul Zilelor Unteatru este disponibil pe www.unteatru.ro, iar spectatorii pot rezerva locuri la evenimente prin intermediul platformei TomTix.
Accesul va fi gratuit pe întreaga durată a festivalului, iar evenimentele se vor desfăşura cu respectarea tuturor normelor de siguranţă şi distanţare socială.
Spectatorii îşi pot anunţa prezenţa la Zilele Unteatru prin intermediul platformei TomTix, iar susţinătorii se vor putea implica în finanţarea proiectului independent, devenind “Patreoni de teatru” sau contribuind printr-o donaţie în ziua evenimentului, se mai arată în comunicat