Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a decedat la vârsta de 31 de ani

Getting your Trinity Audio player ready...

Bobi, câinele care a fost distins în februarie ca fiind cel mai bătrân câine din lume de către Guinness World Records, a decedat la vârsta impresionantă de 31 de ani și 165 de zile, potrivit informațiilor furnizate de Guinness World Records. Anunțul a fost făcut de proprietarul său, Leonel Costa, care locuiește în Conqueiros, un mic sat situat în apropiere de Leiria, în centrul Portugaliei.

Leonel Costa a declarat pentru media locale: „Păstrăm cele mai frumoase amintiri dintr-o viață lungă în care a fost fericit și, mai ales, în care a adus fericire multor oameni, în special familiei sale”.

Bobi, un exemplar al rasei Rafeiro, a avut o viață plină de evenimente, mai ales după ce a fost recunoscut oficial ca fiind cel mai bătrân câine din lume. Deși rasa sa are, în mod normal, o speranță de viață cuprinsă între 12 și 14 ani, Bobi a reușit să depășească această medie cu mult. După anunțul făcut de Guinness în februarie, viața liniștită a lui Bobi a fost brusc în centrul atenției, atrăgând vizite din partea curioșilor și a jurnaliștilor din întreaga lume. Se pare că Bobi a trăit înconjurat de pisici în casa sa din micul sat portughez.

Decesul lui Bobi marchează sfârșitul unei ere, având în vedere că a deținut titlul de cel mai bătrân câine din lume, un record impresionant care va fi amintit mult timp de acum încolo.