Classics for Pleasure începe pe 19 iulie la Sibiu

În perioada 19 – 23 iulie 2023, Elite Art Club vă invită la Classics for Pleasure – A Lasting Legacy. Cu o tradiție valoroasă pe scena culturală ardeleană, festivalul revine la Sibiu cu 5 concerte de muzică clasică menite să încânte și să stârnească emoție tuturor iubitorilor de muzică și arte. 

Festivalul se va deschide pe data de 19 iulie, cu tradiționalul concert Sounds of Reverence în Biserica Ursulinelor. Un cvintet de alămuri, reprezentat de Tromba Felix, va interpreta un repertoriu coral de excepție, transpus special pentru suflători. 

Pe data de 20 iulie, Muzeul ASTRA va găzdui un concert dedicat copiilor cu vârsta de până la 10 ani. Aceștia vor avea ocazia să descopere într-un mod inedit viața și opera lui Mozart, într-un spectacol dinamic și interactiv, intitulat Classic for Fun. 

A treia zi de festival, 21 iulie, aduce în Piața Mare din Sibiu concertul  Scenery in Music, o odă cu „charm” american ce va fi pusă în scenă de Orchestra Filarmonicii Pitești – dirijor Cristian Lupeș, solistă Gina Sandu. 

Festivalul va continua cu concertul Everybody’s Music, o expresie ce reflectă efectul de coeziune pe care îl manifestă muzica la nivelul societății, unul dintre pilonii care au contribuit la dezvoltarea festivalului. În acest spectacol, MH Orchestra, acompaniați de soprana Oana Serban și baritonul Florin Budnaru, vor urca pe scena festivalului din Piața Mare din Sibiu în data de 22 iulie. 

Ultima seară va oferi publicului formatul Proms of Delight, format unic încă de la debutul festivalului în anul 2003 și careaduce în prim plan crossovers originale. Astfel, seara de 23 iulie, va răsfăța publicul cu invitați de notorietate. Soprana Paula Iancic, tenorul Teodor Ilincăi și mezzosporana Antonela Barnat, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și dirijorul David Crescenzi, vor încânta toți iubitorii de muzică clasică.

Vedetele festivalului de anul acesta vor fi: tenorul Teodor Ilincăi, soprana Paula Iancic,  mezzoprana Antonela Barnat, Oana Șerban și Florin Budnaru, dirijorul David Crescenzi alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijorul Cristian Lupeș alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Pitești.

Accesul la toate evenimentele este gratuit.

Programul festivalului:

19 iulie ora 16.00, Biserica Ursulinelor

Sounds of Reverence

Tromba Felix

Interpreți: Medve Sandor (trompetă), David Jurca-Zorlențan (trompetă), Alin-Ștefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon) și Gheorghe Simion Ianța (tubă).

20 iulie, ora 17:00, Muzeul ASTRA Sibiu

Classics for Fun

Clasic e Fantastic | Copilăria și opera lui Mozart

Interpreți: Alexandru Unguru, Ioana Mihalcea, Monica Buștean, Valeria Cristia, Filip Ristovski Risio, Monica Ciuta și Raluca Ouatu – membri ai Asociației Clasice Fantastic.


21 iulie ora 20.00, Piața Mare

Scenery in Music 

Orchestra Filarmonicii Pitești

Dirijor: Cristian Lupeș

Solistă: Gina Sandu

22 iulie, ora 20.00, Piața Mare

Everybody’s Music ​

MH Orchestra

Soliști: Oana Șerban, Florin Budnaru

 

23 iulie, ora 20.00, Piața Mare

Proms of Delight

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor: David Crescenzi

Soliști: Paula Iancic, Antonela Barnat, Teodor Ilincăi

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu, cu suma de 180.000 lei. Obiectivul festivalului este promovarea la nivel național și internațional a excelenței sibiene și promovarea muzicii clasice în rândul publicului.

Asociația Elite Art Club își propune să aducă tinerii mai aproape de muzica clasică, împărtășind cu publicul care participă, an de an, un spectacol fascinant, plin de emoție și culoare.

Sponsorii evenimentului sunt: LaFantana și MHS Truck & Bus Group

La Fântâna este un nume cunoscut în domeniul în care activează, fiind lider de piață în România pentru furnizarea apei în sistem de îmbuteliere și a cafelei. De asemenea, LaFântâna este o firmă care sprijină excelența românească, de la mediu la educație, de la sport la cultură, fiind un sponsorvaloros al celor care fac performanță. Compania a fost alături de noi în fiecare an de festival, iar sprijinul lor este deosebit de important și valoros.

MHS Truck & Bus Group este unicul distribuitor al vehiculelor comerciale MAN în România, fiind una dintre cele mai importante organizații de pe piața românească de vehicule comerciale, cu o experiență de peste 15 ani și peste 350 de angajați.

Parteneri instituționali: Filarmonica de Stat Sibiu, Muzeul ASTRA, Teatrul Odeon alături de Asociația Clasic e Fantastic.

Radio Clasic FM este partener media al evenimentului.