Cristian Seidler, candidat la conducerea USR, nu vede o continuare a alianței cu FD și PMP

Getting your Trinity Audio player ready...

Cristian Seidler și-a exprimat încrederea în șansele sale de a câștiga șefia USR, motivând că altfel nu s-ar fi înscris în cursă. În ceea ce privește Biroul Național al USR, Seidler a menționat că nu va candida pentru un loc în acest organism, considerând că partidul dispune de suficienți oameni capabili în toată țara. “Nu țin eu neapărat să fiu acolo, avem oameni suficienți, în țară. Nu începe și nu se termină USR cu Seidler în Biroul Național”, a afirmat el.

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat marți, în cadrul emisiunii România Politică de la Prima News, că Elena Lasconi va fi candidatul USR pentru funcția de președinte al României. Seidler a explicat că, în perspectiva alegerilor prezidențiale și parlamentare, este necesar ca cineva să se ocupe de organizarea internă a partidului, rol pe care consideră că îl poate îndeplini foarte bine.

Seidler a subliniat că, în calitate de primar al Câmpulungului, Elena Lasconi este o alegere clară pentru candidatura la prezidențiale, iar el și Lasconi s-ar completa reciproc foarte bine. “Mi se pare că ne-am completa reciproc foarte bine”, a declarat Seidler, adăugând că nu dorește să creeze poli de putere în partid, ci să colaboreze eficient alături de Lasconi.

Întrebat despre continuarea alianței cu PMP și Forța Dreptei, Seidler a răspuns că electoratul a dat deja un verdict negativ la alegerile din 9 iunie. “Răspunsul per total, pe țară, l-a dat electoratul, și răspunsul este nu”, a declarat el. Totuși, Seidler a precizat că există localități și județe unde colaborarea la nivel local a funcționat bine, iar rezultatele au fost pozitive.

În ceea ce privește viitoarele alegeri parlamentare, Seidler a menționat că nu crede în viabilitatea unei alianțe la nivel parlamentar cu PMP și Forța Dreptei, subliniind că decizia finală nu îi aparține, ci va fi rezultatul unei analize colective. “Nu cred că va merge mai departe și nu spun un nu hotărât pentru că trebuie să facem o analiză. Decizia nu o iau eu, ca președinte al USR”, a adăugat el.