Despre teatru și muzică – interviu cu profesorul George Banu

George-Banu

Miercuri, 1 noiembrie, de la ora 12:00, la Radio Clasic, Irina Hasnaș vă propune un dialog cu dl. George Banu, cunoscut teatrolog și profesor universitar român stabilit la Paris.
Dl. George Banu a studiat la Academia de Teatru și Film din București, unde l-a avut coleg pe regizorul Andrei Șerban. Din 1973 s-a stabilit la Paris, devenind profesor de teatrologie la Sorbona – Paris, Franța. De asemenea este profesor la Universitatea Louvain la Neuve din Belgia. Între 1991-2000 a fost director al Academiei Experimentale de Teatru, iar din 2013 este membru al Academiei Române. Este membru UNITER și președinte de onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (după ce a fost ales de trei ori președinte).

Dintre titlurile universitare amintim:

Doctorat ciclul III: „L’Orient et le nouveau utopique (Brecht, Meyerhold, Eisenstein)”, susținut pe 4 aprilie 1978 la Universitatea Paris III, sub îndrumarea domnului profesor Bernard Dort, cu mențiunea Foarte bine.
Doctorat de stat: „Pratiques de la mémoire dans l`art de la mise en scène au XXe siècle”, susținut pe 25 septembrie 1987 la Universitatea Paris III, sub îndrumarea domnului profesor Bernard Dort, cu mențiunea Foarte bine.
Doctorat în estetică la Universitatea București: „Modurile comunicării teatrale în secolul XX”, susținut pe 17 noiembrie 1973 la Universitatea București, sub îndrumarea domnului profesor I. Toboșaru.