În prag de Brexit, 30 de universităţi britanice vin la Bucureşti după studenţi români

Peste 30 de universităţi britanice şi alte câteva zeci din țările nordice, Elveția, Franța, Germania, Austria, SUA și Canada vin în weekend la târgul World Education Fair să-i convingă pe elevii români să-şi continue studiile în străinătate. Organizatorii spun că Marea Britanie rămâne cea mai populară destinație de studiu, în ciuda Brexitului. Numărul românilor care au plecat anul trecut la studii în Marea Britanie a crescut cu 10% față de anul academic anterior, de la 2.540 în 2017-2018, la 2.800 în 2018-2019.

La ediţia din 2 și 3 martie a World Education Fair, British Council devine partener oficial al evenimentului.

Avem un mesaj foarte clar de transmis tinerilor români care doresc să studieze în Marea Britanie, din partea universităților și liceelor din UK. Acestea își păstrează traseul pozitiv și optimist în ceea ce privește primirea românilor în spațiul britanic de învățământ. De altfel, în acest an avem cea mai masivă participare a instituțiilor de învățământ britanice la un astfel de eveniment, ceea ce demonstrează încă o dată deschiderea sistemului din UK pentru a primi studenții români„, a declarat Nigel Bellingham, director British Council România.

În privinţa schimbărilor de după Brexit, nimeni nu ştie prea mult. Cei care vor pleca la studii în 2019 vor avea aceleaşi condiţii de împrumut pentru studii ca până acum, pentru toată perioada studiilor.

Situaţia se schimbă de la un moment la altul, dar noi ne dorim ca universităţile britanice să fie în continuare deschise. Ele sunt în topurile internaţionale tocmai datorită internaţionalizării. Sunt două site-uri de unde se pot obţine informaţii de ultim moment: Study UK care e al British Council şi Universities UK”, a mai spus Nigel Bellingham.

Pe lângă Marea Britanie, o altă destinaţie de studiu preferată de elevii români este Olanda. În 2018 numărul tinerilor români care au plecat la studii în Olanda a crescut cu 22%, față de 2017.

La World Education Fair vor participa peste 70 instituții de învățământ din: Marea Britanie, Olanda, Austria, Germania, Danemarca, Elvetia, Spania, Grecia, Luxemburg, Cipru, Polonia, SUA.

Târgul se desfăşoară sâmbătă şi duminică între orele 10 şi 17, la Hotel Radisson Blu. Intrarea la eveniment este liberă.

După București, târgul de educaţie se va muta la Iași (4 martie, Hotel Internațional) și Timișoara (6 martie, Hotel Timișoara).