Începe cel mai mare festival de artă și cultură urbană din București

Primaria Capitalei, prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza, in perioada 27 – 29 iulie 2018, la Romexpo, cea de-a cincea editie a celui mai mare festival de arta si cultura urbana din Bucuresti – Creative Fest!

Vineri, 27 iulie, de la ora 17:00, trupa CnM deschide festivalul pe ritmuri de rock, fiind urmata de Gojira & Planet H, care promit o calatorie muzicala cu accente drum & bass imbinate cu trap, edm si dubstep. Robin & the Backstabbers vor aduce pe scena Creative Fest suflul lor caracteristic in muzica alternativa, iar cei de la Suie Paparude vor canta despre cum „A fost odata”, de la „Soundcheck si pana la „Omul de Gheata”. Rudimental DJ Set inchid prima seara de #Creative cu un sunet unic, intr-un spectacol vibrant, fiind una dintre cele mai cunoscute formatii din UK, cu melodii care surprind esenta si valorile acestui colectiv multi-cultural: iubire, pace si unitate, concentrate in hituri precum „Feel the Love”.

Sambata, 28 iulie, incepand cu ora 17:00, pe scena Creative Fest vor urca Power pe Vinil, Cred Ca Sunt Extraterestru, Basska si Fantome, trupe din Culese din Cartier, care reprezinta zona underground din Bucuresti prin fiecare proiect pe care il desfasoara, incercand sa „descopere putin cate putin din cine sunt ei, fata in fata cu muzica traditionala, fata in fata cu viata de zi cu zi”. Coma isi va canta povestea si le va arata tuturor celor prezenti la Romexpo care este cel mai frumos loc de pe pamant, urmand ca cea de-a doua seara sa fie inchisa de Guano Apes, binecunoscuta formatie de rock alternativ din Germania, care incanta publicul de fiecare data cu energia lor debordanta si hituri precum „Open Your Eyes”, „Lords of the Boards” si „Rain”.

Duminica, 29 iulie, de la ora 17:00, Tony Baboon Band ofera un performance act in care mixeaza genuri muzicale precum reggae, trip-hop si rap, urmat de indragita trupa de hip-hop C.T.C. ONYX, una dintre cele mai cunoscute formatii de hardcore rap din Queens, New York, urca pe scena Creative Fest de la ora 18:50, urmata de jamaicanul Protoje, cunoscut si ca „The Reggae Revival”, si trupa sa The Indiggnation, care promoveaza in turneu noul sau album, numit „A Matter Of Time”, concertand pentru prima oara in Romania. Cunoscutul DJ englez Fatboy Slim inchide festivalul cu un show de neratat, de unde nu vor lipsi hituri precum „Right Here, Right Now”, „Push the Tempo” sau „Weapon of Choice”.

ZONA DE ACTIVITATI URBANE

EXTREME SPORTS @CreativeFest2018

Zona de sport extrem de anul acesta este compusa din 4 quarterpipes, 1 funbox, 1 bank, 1 half pyramid, 1 rail. Skateparkul se intinde pe o suprafata impresionanta de 300 mp, incluzand spatii de transfer atat in interior, cat si in exteriorul elementelor.

Componentele din zona de sport extrem sunt proiectate pentru biciclete BMX, trotinete, role si placi de skateboarding. Amatorii se pot da pe rampe intre orele 16:00 – 19:00, doar daca sunt dotati cu echipament minim de protectie (cel putin casca), urmand ca in intervalul orar 19:00 – 21:00 sa aiba loc demonstratii de sport extrem, unde rideri profesionisti vor executa miscari si sarituri de nivel competitional.

GRAFFITI @CreativeFest2018

Zona de graffiti de anul acesta va fi compusa din 5 containere maritime suprapuse, avand o suprafata totala de aproximativ 100 mp, iar tema abordata este o reprezentare a clasicului desen animat marca Disney – „The Sorcerer’s Apprentice”, care ascunde o relatie directa cu lumea graffiti, fiind o inspiratie grafica pentru personajul de benzi desenate „Cheech Wizard”, creat de artistul Vaughn Bodē.

ZONA GASTRONOMICA

Creativitatea culinara este si ea promovata in cadrul festivalului, zona de restaurante mobile avand alocata o generoasa suprafata de peste 1.000 de metri patrati. In cadrul acesteia, cei prezenti vor putea alege dintr-o multime de preparate street food din bucataria internationala, fie se vor putea relaxa in zona lounge, special amenajata in cadrul festivalului.

Detalii pe: http://creativefest.ro si pe https://bit.ly/2L4qmRH