- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
‘Malmkrog’, noul film al regizorului Cristi Puiu, în avanpremieră la TIFF
Noua producţie a regizorului Cristi Puiu – “Malmkrog” – va fi proiectată în avanpremieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), pe 7 august, informează un comunicat al organizatorilor.
Prezentat ca “cea mai ambiţioasă producţie” a lui Cristi Puiu, “Malmkrog” este o ecranizare de epocă filmată în întregime la Conacul Apafi, cu un scenariu adaptat după “Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853-1900).
Pelicula poate fi văzută de publicul din România la Cluj-Napoca, pentru prima dată după ce Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru Cea mai bună regie în cadrul secţiunii Encounters la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi după premiera de succes pe marile ecrane franceze.
Proiecţia va avea loc în cadrul programului “Zilele Filmului Românesc” de la TIFF, în aer liber, în curtea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.
”Malmkrog” a fost filmat de-a lungul a 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu) şi este construit în jurul a cinci personaje. Actorii vorbesc în limba franceză – doar câteva replici sunt în germană, rusă şi maghiară. Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania.
Din distribuţia filmului fac parte: Frederic Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaite, Marina Palii, Ugo Broussot şi Istvan Teglas.
“Malmkrog” este o coproducţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia şi Macedonia de Nord.
Cristi Puiu a regizat “Marfa şi banii” (2001), “Moartea Domnului Lăzărescu” (2005), film câştigător al Premiului Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de la Cannes, “Aurora” (2010), “Sieranevada” (2016), propunerea României la Premiile Oscar. Este considerat deschizătorul de drum al Noului Val în cinematografia românească. A fost distins cu titlul Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor de către ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, în anul 2011 şi decorat cu Ordinul de Merit în Grad de Cavaler de statul român în 2006.