Margareta Paslaru de vorbă cu Miruna Iancu

Joi, 29 decembrie, de la ora 12.00 invitata doamnei Margareta Pâslaru este Miruna Iancu, studentă la canto la Universitatea Națională de Muzică.

Miruna a început studiul pianului  la vârsta de 7 ani, la Brăila, a continuat cu  studiul chitarei, iar din clasa a IX-a s-a dedicat Canto-ului Clasic.

Cele mai importante realizări profesionale de până acum sunt: susținerea unui Concert de Canto Clasic – recital la 17 ani, la Teatrul ’’Maria Filotti’’ Brăila, obținerea Premiului I la Olimpiada Națională de Interpretare Alba Iulia, obținerea Bursei ,,Iolanda Marculescu’’ la recomandarea profesoarei mele de Canto, soprana Georgeta Stoleriu și oferită de soprana Felicia Filip, în 2015.

Își dorește foarte mult să participe la evenimente, concerte, să cânte acompaniată de orchestră şi să transmită unui public sensibil, instruit și entuziast, dragostea sa pentru muzică. Este pasionată de psihologie, călătorii, a făcut tenis de câmp de performanță, iar modelul său  profesional și de viață este soprana Georgeta Stoleriu, care îi este și profesor la Conservator.

Miruna spune că, “fiind îndrăgostită total de MUZICĂ, aflându-mă sub puterea jurământului Eutherpei, nu mi s-a părut grea munca în domeniu, zilnic, ore în șir de repetiții, de solfegii, dar consider ca viața unui artist e o lungă existență de luptător. Să te dedici ideii de ARTĂ și frumusețe, cu pasiune și dăruire, devine un CREZ, care multora poate li se pare nefiresc.”