Publicațiile de artă românești, expuse la celebrul Tate Modern

Offprint London, unul dintre cele mai mari târguri de publicații de artă din Marea Britanie, se deschide vineri în capitala britanică. Aflat la cea de-a treia ediție și găzduit de celebrul muzeu de artă contemporană Tate Modern, evenimentul este o celebrare a artei tipografice și design-ului de carte din întreaga lume, deschis atât marelui public, cât și colecționarilor.

România este reprezentată pentru cel de-al doilea an consecutiv de Asociația P U N C H din București care va prezenta o selecție a celor mai frumoase cărți de artă, printre care se regăsesc volume publicate de Asociația Culturală MONO & Fundația Culturală Jazz Banat, Galeria Posibilă, Archive Books, Salonul de Proiecte, alături de albume ale unor artiști precum Ciprian Mureșan și Ștefan Sava. De asemenea, va mai fi prezentat volumul ?Black Hyperbox', prima publicație editată de P U N C H, lansat la sfârșitul lunii martie, informează ICR Londra.

P U N C H este o librărie de profil și, în același timp, o platformă artistică, lansată la București în anul 2014 și având ca obiectiv promovarea artiștilor, a micilor edituri specializate în publicații de artă, precum și a organizațiilor și instituțiilor culturale din România și Europa de Sud-Est care doresc să ajungă la un public mai numeros, divers și internațional. Librăria on-line oferă și o selecție de publicații axate pe teorie și practici contemporane în artă, arhitectură, fotografie și design. Începând din acest an, asociația funcționează și ca editură.

Offprint este unul dintre cele mai mari târguri internaționale de carte cu profil artistic, desfășurat anual la Paris și, de curând, și la Londra, ce reunește peste 120 de editori de cărți de artă, fotografie, design, poezie, filosofie și chiar muzică experimentală din peste 25 de țări. Ediția de anul trecut a Offprint London a atras peste 11.000 de vizitatori în cele 3 zile de desfășurare și a mai inclus un program de performance-uri, talk-uri și sesiuni de autografe.